Doi dintre percuționiștii trupei Sistem se alătură proiectului educațional Pavilion Muzical, dezvoltat de Tribul Artistic
Pavilion Muzical – lecții muzicale în clasă și acasă, proiectul prin care Asociația Tribul Artistic produce episoade de educație muzicală digitală, se bucură de contribuția unor muzicieni remarcabili din România și nu numai. Printre ei se numără percuționișii Robert Magheți și Florin Romașcu care au performat în celebra Sistem, și care acum formează, alături de solista Bianca Purcărea, proiectul Cobzality. Cei trei muzicieni vor ajunge în acest weekend la Timișoara pentru a înregistra penultimul episod al proiectului, în care muzica tradițională se va îmbina cu ritmuri moderne, cu ajutorul unei game diversificate de instrumente de percuție. Filmările vor avea loc sâmbătă și duminică la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, între orele 12.00 și 17.00.
Instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale au prins viață cu ajutorul formațiilor PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de Ziduri, a muzicienilor Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzanm Andrei Gologan, Roxana Circiu, Steffen Schlandt, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Ana Kui, Johnny Kui, DJ K-lu & MC Woodie și a directorului artistic al proiectului, Vlad Popescu. Videoclipurile vor avea o durată de aproximativ 22 de minute și vor include două componente: una teoretică și una practică. Va fi prezentat câte un instrument, apoi se va face trecerea spre minutul de teorie, urmat fiind de prezentarea muzicală, pentru ca în final artiștii să fie intervievați de copiii din clasele V-VIII. Din luna martie, videoclipurile muzical-educaționale vor fi disponibile gratuit pe platforma de învățare digitală www.pavilionmuzical.ro – instrument ce pe termen lung își propune să devină un centru de resurse pentru tinerii pasionați de muzică, precum și pentru profesorii de muzică din toată țara.
În paradigma erei digitale, nevoia unei educații muzicale recalibrată noilor vremuri este pregnantă, iar misiunea asumată de Tribul Artistic este aceea de a consolida universul cunoașterii muzicii, prin metode și resurse complementare curriculei școlare. “O educație muzicală calitativă, completă, se poate dezvolta doar atunci când stau la aceeași masa reprezentanții societății civile, muzicienii de calibru, organizațiile de profil, cadrele didactice și reprezentanții instituțiilor publice. Aducerea laolată a tuturor acestor actori este o bucurie imensă și, totodată, un angajament pe termen lung.”, spune Ovidiu Florian Andris, managerul Asociației Tribul Artistic.
Proiectul este derulat de Tribul Artistic și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Un alt sponsor în cadrul proiectului este Fundația Alber.