Scena din cartier anunță încă un weekend plin

0

Vor avea loc două concerte susținute de artiști independenți timișoreni, reprezentând generații diferite de muzicieni experimentați – The Others și Peregrinii.

Cele două evenimente vor avea loc pe scenele votate de timișoreni, pe https://scenadincartier.ro/#Vote și vor fi transmise LIVE pe pagina proiectului https://www.facebook.com/ScenadinCartier.

 

The Others – Mircea Nedelcu (voce, chitară), Dragalina Aurel (pian), Văduva Adrian (bas), Olah Norbert (percuție electronică) vă dau întâlnire pe data de 12 decembrie, ora 19.00, pe scena din Centrul de Tineret Lipovei (Cartier Ion Ionescu de la Brad).

 

Peregrinii – reprezentați de Jacqueline Kohl (chitară, balalaică, voce), Fabian Galiș (hurdy-gurdy, cimpoi, fluiere, clape și voce), Lucas Kohl (clape, vioară, bouzouki, mandolină), Sergiu Lutai (percuții), Diana Stoica (coregrafii) și Florin Vlaicu (coregrafii) vor fi prezenți în data de 13 decembrie, ora 19.00,  pe scena din Cartierul Circumvalațiunii (Kunsthalle Bega – Makemake Cafe Bar).

 

Evenimentele precedente, susținute de: CLAR Band, Leslie Wolf and The Groovemakers, The Skywalkers, Duo Percuție, Punctul Termic, Cvartetul Timisonic, au adunat mai bine de 37.000 de vizualizări și peste 430 de distribuiri ale video-urile transmise pe mai multe pagini de Facebook partenere proiectului.

Scena din cartier – proiect de intervenție locală – a debutat în 14 noiembrie și se va încheia în 20 decembrie. Proiectul este dedicat susținerii sectorului muzical independent în perioada pandemiei, când numărul concertelor a scăzut semnificativ.

 

Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro, prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

 

Mai sunt două scene de ales. Votează pentru cartierul tău!

 

Publicul mai are posibilitatea de a vota două cartiere care se pot transforma în scenă timp de o seară! Pe site-ul oficial al proiectului, https://scenadincartier.ro/#Vote, timișorenii votează cartierele care se pot transforma în scenă timp de o seară.

Cei peste 30 de muzicieni selectați în urma apelului lansat la începutul proiectului vor susține 10 concerte timp de 7 săptămâni, aceste intervenții încheindu-se în 20 decembrie. Harta interactivă, prezentă pe site-ul proiectului, afișează topul cartierelor în funcție de voturile timișorenilor, organizatorii optând săptămânal pentru cele 2 cartiere care au adunat cele mai multe voturi din partea publicului.

Tribul Artistic este o asociație culturală independentă din Timișoara, care dezvoltă și promovează manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente implementate la nivel național și internațional. Este singura asociație culturală din România membră a European Music Council și International Music Council.

Printre proiectele de referință ale asociație se numără: Romanian Chamber Orchestra (reunește, sub bagheta Maestrului Cristian Măcelaru, 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestra ale lumii), Eufonia Festival (cel mai important festival de muzică clasică de camera din vestul României), PAVILION (un proiect de educație muzicală dedicat tinerilor și copiilor), Brassy Business (singurul festival adresat instrumentelor de alamă și muzicii specifice acestora).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *